Een echtscheiding is een situatie waar mensen veelal moeilijk mee uit de voeten kunnen. De gedachte alleen is al eng, het bespreekbaar maken met de partner zo mogelijk nog moeilijker. Logisch, want behalve voor uw emoties heeft een echtscheiding ook gevolgen voor de kinderen, de gemeenschappelijke goederen en regelingen als pensioen, toeslagen en belastingen. Bovendien hebben de meeste mensen wel het één en ander gehoord over scheidingen, maar weten ze niet hoe het precies in zijn werk gaat.
 
Het resultaat is dat veel mensen in paniek uiteen gaan om vervolgens alle zaken via rechters en advocaten te laten regelen. Maar dan lopen ze het grote risico om maanden later nog meer conflicten en problemen te hebben dan ze tijdens het huwelijk en aan het begin van de scheiding al hadden. Scheiden met twee advocaten kan tijdrovend en emotioneel zeer zwaar zijn. Nog buiten de soms torenhoge kosten om, staat meestal het contact met de kinderen onder zware druk. Bemiddeling (mediation) is sneller, veiliger en voordeliger en partijen beslissen zelf over hun eigen leven.

Bij mediation gaan we ervan uit dat mensen die ooit samen trouwden of samen zijn gaan wonen ook samen kunnen bespreken hoe ze uit elkaar gaan. Een mediator is een onafhankelijke en onpartijdige deskundige die voor beide partijen werkt en aan beiden dezelfde informatie geeft over emoties, vastgelopen communicatie, het familie- en fiscaal recht, belastingen en toeslagen, kinderen, huis, alimentatie en pensioen. Alles wat tijdens een mediation wordt besproken blijft vertrouwelijk. Ook als later toch een juridische procedure wordt gestart mag er geen gebruik worden gemaakt van de informatie die tijdens de mediation is besproken. Er worden door de mediator geen aantekeningen of notulen   gemaakt tijdens de mediation waardoor partijen zich vrij kunnen voelen om alles te bespreken zonder dat ze direct aan hun woorden worden gehouden.   

Extra Menu


Unieke korting!


Wilt u meer weten over deze korting, klik dan hier.

 

Nieuws


Scheiden zonder rechter

Scheiden zonder rechter. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft een voorstel ingediend waarbij echtparen zonder minderjarige kinderen vanaf… lees meer

Erkenning van een kind

Als er sprake is van een huwelijk of per 1 april 2014 van een geregistreerd partnerschap is de man automatisch vader van het kind. Maar niet elke biologische… lees meer

Termijn alimentatie

Na de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand van de… lees meer

voorlopige voorzieningen

Zodra partijen besluiten om te gaan scheiden neemt de hele echtscheidingsprocedure… lees meer

indexering alimentatie

Ieder jaar wordt door de minister van Justitie de verhoging van de alimentatie… lees meer

Reviews


logo RMA